Följa

Hej! Den här instansen kommer sakteliga i ordning. Jag håller på att schasa ut Facebook ur mitt liv, och det verkade som ett naturligt steg att driva något eget i stället.

Visst finns redan några svenska instanser, men vad skadar det med ännu en? Det vore ju kul om det kunde ta skruv på någon av dem.

Än så länge är det bara jag här. Vill se att underhållet flyter först. Men snart så…

· · Web · 3 · 4 · 4

@jsr

Välkommen!
Mastodon.se är nog den enda aktiva svenska instancen. Sen finns det ett par single-user instancer som är svensktalande :)

social.linux.pizza drivs utav mig, men i sig inte en svensk instans :)

@selea Tack! Ja, och kanske sporadisk svenskspråkig aktivitet på fikaverse.club. Förvånansvärt futtigt på det hela. Men i just min filterbubbla på fb verkar intresset för att lämna ha ökat litet det senaste. Hoppades kanske kunna svara mot det. :)

@jsr

Det är kul att intresset ökar!
Mastodon är dessutom inte det enda projektet som kan federera med olika instancer - finns en uppsjö med projekt där kommunikation fungerar mellan:

fediverse.party/en/miscellaneo

Kanske att "facebookarna" gillar något sådant bättre än en twitter-liknande tjänst?

@jsr #TrevligMjukvara säger fediversum och jag har hört att de aldrig har fel 😀

@bjoessi @ganska Men… "fediversum" låter ju så töntigt! 🙄​​ Inte för att "fediverse" är bättre. Eller det mesta på nätet när jag tänker efter. "Googla tweets på en iphone" liksom. Kanske är det bara nyhetens obehag.

Logga in för att delta i samtalet
krokodil.se

Välkommen ut i det fria! Krokodil.se är en litet hörn i ett världsomspännande öppet socialt nätverk som drivs ideellt – ett etiskt, icke-kommersiellt och reklamfritt alternativ till de stora amerikanska tjänsterna.