PS. Om det inte funkar att följa någon på en annan instans, så är förklaringen eventuellt att krokodil.se blockerat den instansen. Vilka instanser vi blockerat och varför kan du se här:

krokodil.se/about/more

Visa tråd

Hur gör jag för att följa någon?

Du har hittat en kul! Att följa är lätt. Om personen finns på krokodil.se klickar du på FÖLJ på profilsidan. Klart!

Om personen finns på någon annan Mastodon-instans gör du ungefär samma: Klicka på FÖLJ. Du kommer få fylla i ditt användarnamn och din instans, det vill säga: @anvä[email protected]. Sedan klickar du på FÖLJ. Enkelt!

Ett tredje sätt funkar även när kontot du vill följa inte finns på Mastodon, utan t.ex. Friendica, Pleroma, PixelFed eller PeerTube.

Gå till krokodil.se och använd Sök-fältet överst till vänster. Skriv personens @anvä[email protected] eller klistra in webbadressen till användarens profilsida. Kör sedan sökningen och följ personen.

Lätt!

Visa tråd

Hur hittar jag kul folk att följa?

Kolla in andra instansers publika flöden eller profilkataloger. De brukar länkas från instansens framsida. Här kan du hitta massor av instanser:

Du kan också prova att använda discover.krokodil.se/

Här är några andra svenska instanser:

Men det allra bästa sättet är förstås att övertala någon som inte finns i Fediverse att skaffa t.ex. Mastodon.

krokodil.se

Välkommen ut i det fria! Krokodil.se är en litet hörn i ett världsomspännande öppet socialt nätverk som drivs ideellt – ett etiskt, icke-kommersiellt och reklamfritt alternativ till de stora amerikanska tjänsterna.